Online poker

Att spela poker på nätet är någonting som har växt och är nu större än någonsin. Spelet är det mest spelade hasardspelet online och har funnits på nätet ända sedan 1998. Många stora pokerproffs har börjat som karriär med nätpoker och dessa spelare är idag stora ikoner för andra som spelar. Man kan spela de flesta pokerspelen på nätet och de mest förekommande är Texas Hold Em.

För att spela poker på nätet krävs endast en dator med internettillgång. På nätet finns det en mängd olika sidor där man kan spela onlinepoker och vilken du väljer är helt upp till dig. Via vissa spelsidor spelar man direkt i webbläsaren, medan man i vissa fall måste ladda ner en pokerklient till datorn och spela genom ett vanligt program istället. När man spelar poker på nätet så spelar man med riktiga pengar som man för över till sitt spelkonto via sitt bankkort. Vissa spelsajter har infört olika spärrar för att folk inte ska spela bort allt för mycket pengar och man kan då endast spela för en viss summa varje dag eller så.

Det finns självklart med synliga skillnader mellan att spela poker på nätet och i verkligheten. När man är på ett casino och spelar så är det endast ett spel som pågår vid varje bord. Det kan därför vara svårt att delta i flera spel samtidigt. När du spelar på nätet kan du däremot delta i flera spel på samma gång om du så skulle vilja. Tiden det tar att spela en omgång brukar även bli mindre om man spelar på nätet, då man där slipper all väntetid som finns då man ska blanda kort etc. Det som kan vara det negativa mot att spela poker i verkligheten kan vara att du vid onlinepoker inte kan se dina motspelare och du kan därför inte utläsa deras pokerface.