Skrap-pyramid

SkrapPyramid är en av Svenska Spels lotter inom samma genre som Skrap-kryss och Skrap-bingo. De är lite lyxigare lotter än Triss och Tian, och framför allt känns de lite modernare. De är dock lite dyrare än Triss och Tian som kostar 25 respektive 10 kronor mot 30 kronor för Skrap-pyramiden. En sak som motiverar det högre priset är det att faktiskt går att vinna flera gånger på en och samma lott, vilket det inte gör på de enklare lotterna.

Har du tur vinner du

Skraplotter är ett slags hasardspel och med det menas att det är turen som avgör om du vinner eller inte. Du kan inte påverka lotten på något sätt och därför finns det heller inget system eller strategi för att vinna. Samtidigt som sådana saknas krävs heller ingen färdighet eller kunskap om hur man spelar Skrap-pyramid. På sätt och vis är det väl det som är charmen med skraplotter, man vet aldrig hur det ska gå. Alla har samma chans att skrapa hem högsta vinsten.

Högsta vinsten - en miljon

Den högsta vinsten är en miljon kronor i Skrap-pyramid, medan den lägsta är 30 kronor, vilket är detsamma som pengarna tillbaka. Där emellan finns det flera varierande vinster och du kan som sagt vinna fler gånger på samma lott. Får du en vinst upptill på lotten har du stora chanser att vinna flera vinster.

Stora vinstchanser

Vinstchanserna i Skrap-pyramid är 1 på 4, det vill säga att det teoretiskt sett är vinst på var fjärde lott. Det är sämre än kusinerna Skrap-bingo och Skrap-kryss, men bättre än Triss som har vinstchans en 1 på 5. Den lägsta vinsten är högre än hos Triss, vilket gör Skrap-pyramid till en bättre och fördelaktigare lott.

Hur du spelar

På lotten finns en pyramid till vänster. Den är delad i två delar uppifrån och ner där de högre vinsterna finns på den högra halvan. Till höger finns dina nummer, och det är 25 nummer som du skrapar fram. Dessa nummer ska ge dig en hel rad om du har tur. Överst i pyramiden är det bara ett nummer på raden och där finns 30-kronorsvinsten. Längst ner till höger finns storvinsten på en miljon kronor och för att ta hem den måste du ha fem korrekta nummer i rad.

Här köper du lott

Du kan spela SkrapPyramid på nätet och du kan även köpa fysiska lotter. Spelar du på nätet loggar du in på ditt konto hos Svenska spel och börjar spela. Har du inget konto går det fort att skaffa ett, det går på några minuter. Vill du köpa en lott för att hålla i handen och känna känslan att skrapa kan du göra det hos Svenska Spels ombud.