Skrap-bingo

Skrap-bingo är en av alla skraplotter som finns med i Svenska Spels sortiment. I jämförelse med den gamla vanliga Triss-lotten är Skrap-bingo en aning mer avancerad, och den tar lite längre tid att skrapa. Den är även lite dyrare i pris, men desto roligare när det finns mer att skrapa och med vinstchanser på max 1 miljon.

Skrap-kryss och Skrap-pyramid

Ifall du gillar Skrap-Bingo skulle du nog även gilla skraplotterna Skrap-kryss och Skrap-pyramid, som även de är en del av Svenska Spels sortiment och tillhör de mer avancerade skraplotterna. Alla kostar 30 kronor, och alla erbjuder lite pyssel med skraplotten innan du vet om det blir någon vinst. Den maximala vinsten på en Skrap-bingo är 1 miljon kronor. Sannolikheten för att vinna ligger på 1:4, så det delas med andra ord ut vinster ganska ofta. Du kanske inte kan bli mångmiljonär med denna lott, dock om du spelar ofta finns det en hög chans att du kan kamma hem medelstora som små vinster då och då.

Hur fungerar Skrap-Bingo?

På en Skrap-bingo lott finns det fyra områden som är så kallade bingobrickor, och även ett område som är en utropsbricka. Du kommer vara fin egen bingoutropare genom att du skrapar fram nummer på den här utropsbrickan. Varje framskrapat nummer ska markeras på alla de olika bingobrickorna. Ifall du får fem nummer i ett kryss, i rad eller fyra i hörn har du också vunnit något.

Var kan du köpa den?

Skrap-bingo finns att köpa som en fysisk lott och går att införskaffa hos Svenska Spels olika ombud. Det går även att köpa en "digital" lott, där du skrapar online på Svenskaspel.se. Det har ingen betydelse för din chans att vinna ifall du skrapar på en digital eller fysisk Skrap-bingo. En butik måste inte vara ett komplett spelombud för att få sälja Skrap-Bingo, utan det räcker att vara ett lotteriombud. Det är med andra ord väldigt lätt att hitta butiker som säljer Skrap-Bingo och även andra lotter från Svenska Spel. Det är även väldigt lätt att spela Skrap-Bingo på Svenskaspel.se. Du kan spela hur mycket du vill och när du vill, i jämförelse med exempelvis Joker som bara har ett särskilt antal dragningar per månad.

Övrigt om Skrap-bingo

Ytterligare en fördel med Skrap-Bingo är att du kan spela den tillsammans med andra, eftersom den har fyra olika bingobrickor kan var och en skrapa en bricka var. Det blir då även roligt för barnfamiljer där varje barn kan få skrapa sin egen bricka. Till skillnad från exempelvis Lotto där man måste vänta på varje onsdag eller lördag för att se vad resultatet blev, är Skrap-Bingo ett snabbt spel. Däremot tar det längre tid med Skrap-Bingo än vad det gör med Triss, eftersom du behöver skrapa mer på en Skrap-Bingo. En Skrap-Bingo passar alltså dig med lite mer tålamod, som gillar att skrapa och pyssla lite, men som inte vill vänta länge på ett resultat.

Vill du prova?

Ifall du är nyfiken på att bara provspela en gång är det väldigt lätt att prova på Svenskaspel.se, genom att spela med låtsaspengar. Viktigt att komma ihåg att Skrap-bingo endast är ett turspel. Det spelar ingen roll hur skicklig du är på att skrapa, du kan inte påverka resultatet alls. Om Skrap-Bingo är ett spel för dig beror på vad för spelupplevelse du är ute efter. Ifall du gillar att bidra till ifall det blir en vinst eller inte eller om du njuter av ovissheten att denna lott kanske är den som kommer att göra dig rik.

En Skrap-Bingolott är dyrare än Tia och Triss, men är ändå ganska billig i jämförelse med andra lotter och med många andra spelformer. Det är lätt att överraska någon med en Skrap-Bingo i present, bara att köpa och lägga i ett kuvert och ge bort.